Centar za dijagnostiku u Zagrebu

Slika /dokumenti/Zatvorski sustav/Projekt - web stranica zatvorskog sustava/Zagreb.jpg
 
Adresa: Dr. Luje Naletilića 1, 10 000 Zagreb
Tel:       01 65 50 888
Fax:      01 65 20 062
E-mail: centarza.dijagnostiku@czd.pravosudje.hr
Radno vrijeme: od 8:00 sati do 16:00 sati

Prikaz veće karte
 

Posjeti zatvorenicima

Zatvorenike/zatvorenice mogu posjećivati članovi obitelji dva puta mjesečno i blagdanom.
 
Članovima obitelji smatraju se bračni ili izvanbračni drug zatvorenika/zatvorenice, životni ili neformalni životni partner zatvorenika/zatvorenice, srodnik u ravnoj lozi (djeca, unuci, roditelji, bake i djedovi…), srodnik u pobočnoj lozi zaključno do trećeg stupnja (brat, sestra, ujak, stric, tetka, nećaci i nećakinje, bratići i sestrične), tazbinski srodnik do zaključno drugog stupnja (supružnikovi/partnerovi roditelji, bračni partneri braće i sestara), skrbnik, uz dokaz srodstva.
 
Dijete do 18 godina može posjećivati roditelja zatvorenika/zatvorenicu jedanput svaki tjedan i blagdanom. Dijete do 16 godina posjećuje roditelja zatvorenika/zatvorenicu u pratnji odrasle osobe člana obitelji zatvorenika/zatvorenice ili druge odrasle osobe koja je ovlaštena skrbiti o djetetu.
 
Dozvole za posjete zatvorenicima/zatvorenicama izdaju se u prostorijama Zatvora u Zagrebu/Centra za dijagnostiku prije posjeta.
Prilikom ulaska, posjetitelji moraju imati dokumente za identifikaciju.
Odobreni posjeti realiziraju se uz preporuku pridržavanja važećih epidemioloških mjera.
 

Posjeti članova obitelji ponedjeljak i srijeda 8,30-14,00
(dozvole se izdaju
od 8,00 do 13,00 sati)
prva i treća nedjelja u mjesecu i blagdanom 8,00-14,00
(dozvole se izdaju
od 8,00 do 11,00 sati)
 
 
Posjeti odvjetnika radnim danom, od ponedjeljka do petka 9,00 – 15,00 sati

Informacije o zatvorenicima/zatvorenicama mogu se dobiti radnim danom na broju telefona 01/ 652 02 97, u terminima 8,30 - 9,30 sati i 12,30 – 13,30 sati.


PAKETI I DOPUŠTENE STVARI
 
Zatvorenik/zatvorenica ima pravo jedanput mjesečno i prigodom blagdana poštom primiti paket s dopuštenim stvarima, težine do 7 kg. U paketu mora biti priložen popis sadržaja paketa po vrsti i količini te naznačeno ime i prezime zatvorenika/zatvorenice kojima je paket namijenjen. Paket se otvara i pregledava u nazočnosti zatvorenika.
 
Dopuštene stvari su donje rublje i odjeća, posteljina (plahte, jastučnice, deke i ručnici, do 2 kompleta posteljine), obuća (1 par cipela ili 1 par sportske obuće), do 3 knjige mekog uveza i 3 obiteljske fotografije. Nije dopušteno primanje prehrambenih, duhanskih proizvoda i higijenskih proizvoda putem paketa.
 
Osoba kojoj je odobren posjet zatvoreniku, također može predati dopuštene stvari neposredno u prostoru Zatvora u Zagrebu/Centra za dijagnostiku u Zagrebu.
           
Neposredna predaja dopuštenih stvari ponedjeljak i srijeda 9,00 – 14,00 sati
blagdanom 8,30 – 11,30 sati


 
NOVAC

Zatvorenik/zatvorenica može od članova obitelji i od treće osobe primati i slati novac posredovanjem Centra, putem poštanskih i bankovnih uplata. Zatvorenik/zatvorenica novac ne može primati direktno od posjetitelja ili u pismima, nego ga može primati i slati posredovanjem Centra.
 
Novac se polaže na polog novca, a zatvorenik/zatvorenica njime raspolaže u skladu s provedbenim propisom donesenim na temelju Zakona.
 
Osobe koje zatvorenicima žele uplatiti novac mogu to učiniti putem bankovnih i poštanski uplata, na IBAN račun HR4223900011300000099, s obveznom naznakom imena i prezimena zatvorenika/zatvorenice za koju se uplaćuje.

SWIFT za uplate iz inozemstva je HPBZHR2X, IBAN: HR4223900011300000099,  s naznakom imena i prezimena zatvorenika/zatvorenice za koje se uplaćuje.

Za uplate na IBAN račun potrebno je presliku uplatnice dostaviti na broj faxa: 01 6520 283
ili putem elektroničke pošte na adresu: polognovca@zzg.pravosudje.hr.

 
 
TELEFONIRANJE

Telefonski pozivi zatvorenicima/zatvorenicama nisu mogući.
Zatvorenici/zatvorenice mogu telefonirati iz Centra za dijagnostiku prema odobrenim telefonskim brojevima.