Održan webinar o pravosudnoj evaluaciji

  • Slika /slike/Projekti/Norveski financijski mehanizam/Bilateralna suradnja/webinar .png
  • Slika

Međunarodni webinar Towards Ideal Court President Profile održan je 10. lipnja 2021. godine, s ciljem razmjene iskustava u evaluaciji rada sudaca i predsjednika sudova

Webinar je organizirala Norveška sudska uprava, donatorski partner Ministarstva pravosuđa i uprave u provedbi programa „Pravosuđe i unutarnji poslovi“ financiranog u okviru Norveškog financijskog mehanizma 2014. – 2021.

Među sudionicima iz Kraljevine Norveške, Republike Litve i Republike Hrvatske bili su suci, predsjednici sudova i predstavnici nacionalnih pravosudnih tijela.

Uz grupnu i plenarnu raspravu, razmjeni iskustava i prijenosu dobrih praksi pravosudne evaluacije doprinijela su izlaganja prof. dr. Philipa Langbroeka s Montaigne Centra za vladavinu prava i pravosuđe pri Sveučilištu u Utrechtu, Arnfinna Agnalta, predsjednika norveškog Odbora za pravosudna imenovanja, Mariusa Bartninkasa, predsjednika građanskog odjela regionalnog suda u Kaunasu te Martine Vrdoljak, savjetnice ministra pravosuđa i uprave Republike Hrvatske.