Pobjeda zagrebačkih studenata prava na VI. regionalnom natjecanju u BiH

Ministar pravosuđa Republike Hrvatske g. Orsat Miljenić primio je u posjet 30. svibnja 2012. studente Pravnog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu koji su, okupljeni u klubu "Vladimir Bayer",“pobijedili na VI. regionalnom natjecanju iz ljudskih prava koje se od 20. do 22. travnja 2012. održalo u Sarajevu, u Bosni i Hercegovini.

Pravni fakultet predstavljali su Marija Matijević, Josip Perić, Lucia Petković, Sunčica Polovina Jurca, Dorotea Puljić i Ida Rusan.

Kroz dvomjesečne pripreme za natjecanje vodili su ih doc. dr. sc. Elizabeta Ivičević Karas i mr. sc. Marin Bonačić s Katedre za kazneno-procesno pravo.

Ovogodišnjim rezultatom nastavlja se niz sjajnih uspjeha studenata zagrebačkog Fakulteta na ovom natjecanju koji iz godine u godinu prezentiraju izvrsno poznavanje judikature Europskog suda za ljudska prava i briljantne vještine retorike i pravne argumentacije.

Na ovogodišnjem natjecanju sudjelovalo je dvanaest pravnih fakulteta izššest država regije: Hrvatske, Crne Gore, Bosne i Hercegovine, Srbije, Makedonije i Slovenije.



Pisane vijesti