Reorganizacija pravosudnog sustava predstavljena pravosudnim i političkim dužnosnicima Varaždinske županije

Ministar pravosuđa Orsat Miljenić je u utorak, 11. veljače 2014. godine u Varaždinu, predstavio prijedlog reorganizacije pravosudnog sustava predsjednicima sudova, državnim odvjetnicima i političkim dužnosnicima sa područja koje bi, prema sadašnjem nacrtu prijedloga Zakona o područjima i sjedištima sudova, od 1. siječnja 2015. godine trebali obuhvatiti Općinski sud u Varaždinu, Prekršajni sud u Varaždinu i Općinsko državno odvjetništvo u Varaždinu.

U pratnji pomoćnika Ivana Crnčeca i Sanje Nole, ministar pravosuđa održao je, u prostorijama Županijskog suda u Varaždinu, prezentacije predsjednicima sudova, državnim odvjetnicima i dužnosnicima lokalne i područne samouprave.
- Suci će ostati u sredinama u kojima su i danas. Jedino što će se brzo preseliti u sjedište budućeg Općinskog suda je kaznena grana sudovanja. Prekršaji, zemljišnoknjižne stvari, građanske parnice, rješavat će se ondje gdje se i danas rješavaju, rekao je, između ostalog, ministar pravosuđa Orsat Miljenić.
Suci, državni odvjetnici i predstavnici lokalne i područne samouprave iznijeli su svoje primjedbe i komentare, a ministar ih je pozvao da, u sklopu savjetovanja s javnošću, dostave Ministarstvu pravosuđa i u pisanom obliku.

Pisane vijesti | Reorganizacija pravosudnog sustava