On-line izobrazba „prava i specifičnosti rada s transspolnim, transrodnim i rodno nenormativnim osobama“

Centar za izobrazbu, u suradnji s vanjskim predavačima, provodi program izobrazbe službenika pod nazivom „Prava i specifičnosti rada s  transspolnim, transodnim i rodno nenormativnim osobama“.

Spomenuti program je razvijen u skladu s preporukama Pravobraniteljice za ravnopravnost spolova. S obzirom na trenutnu epidemiološku situaciju, peta po redu izobrazba provedena je putem interneta 9. prosinca 2020. godine.
Izobrazbu su polazili/e službenici/ce Kaznionice u Valturi te Zatvora u Osijeku, Požegi, Splitu, Zadru i Šibeniku kao i Probacijskog ureda Pula, Rijeka i Dubrovnik i Centra za izobrazbu. Poslove izobrazbe obavljali su vanjski predavači, stručnjakinje i stručnjaci za ovo područje; g. Nebojša Paunović, savjetnik Pravobraniteljice za ravnopravnost spolova, predstavnica iz Trans Aid Udruge za promicanje i zaštitu prava trans, inter i rodno varijantnih osoba gđa Asmira Topal, te mr. spec. kliničke psihologije Iva Žegura, koja je zaposlena u Klinici za psihijatriju  Vrapče, stručnjakinja u području rada s rodno varijantnim, transrodnim i transspolnim osobama te s osobama različitih seksualnih orijentacija.