Unaprjeđenje dostave elektroničkih dokumenata Ministarstva pravosuđa prema fizičkim i pravnim osobama (eDelivery)

Ovim projektom Hrvatska pošta će u suradnji s Ministarstvom pravosuđa i uprave i IT tvrtkom Sedam IT d.o.o. razviti i implementirati rješenje za distribuciju elektroničkih dokumenata Ministarstva pravosuđa prema pravnim i fizičkim osobama. Projektom će se osigurati digitalna isporuka preporučenih pošiljaka s digitalnom povratnicom prema eIDAS-u (EU uredba).
 
Navedenim projektom osigurat će se EU certificirani digitalni prijam i digitalna isporuka preporučenih pošiljaka od strane Ministarstva pravosuđa i uprave u digitalni poštanski kovčežić ePošte (Hrvatska pošta).
 
Projekt je svojevrsna potpuna digitalna nadogradnja postojećeg projekta hibridne pošte koji se već uspješno koristi više od jedne godine kvalitetnom suradnjom između Ministarstva pravosuđa i uprave i Hrvatske pošte.
 
Hrvatska pošta u ovom projektu sudjeluje u ulozi koordinatora, dok su naši partneri u projektu Ministarstvo pravosuđa te informatička tvrtka Sedam IT.
 
OSOBNA KARTA

Naziv projekta: Improving Electronic Delivery of Court Documents in Croatia (G2B and G2C) – Unaprjeđenje dostave elektroničkih dokumenata Ministarstva pravosuđa prema fizičkim i pravnim osobama
Tema projekta: inovativna ICT rješenja za elektroničku razmjenu elektroničkih dokumenata između Ministarstva pravosuđa i uprave te fizičkih i pravnih osoba
Vrijednost projekta: 309.769,20 eura
Trajanje projekta: 18 mjeseci, od 1. siječnja 2020. do 30. lipnja 2021.
Svrha projekta: nadogradnja postojećeg rješenja stvaranjem priključne točke (engl. access points) u Ministarstvu pravosuđa i uprave kako bi se povezala s priključnom točkom u Hrvatskoj pošti. Tako će se omogućiti obavljanje cjelokupnog transfera elektroničkih dokumenata u potpunosti prema normama eDelivery.
 
Projekt sadrži:
a) razvoj i implementaciju priključnih točaka na strani Ministarstva pravosuđa i uprave
b) integraciju priključnih točaka sa sustavom za upravljanje dokumentima
c) prijenos procesa za razmjenu dokumenata između Ministarstva pravosuđa i uprave i ePošte od postojeće integracije do eDelivery procesa.

https://www.posta.hr/default.aspx?id=8212