Osniva se Stalna služba Otok Općinskog suda u Vinkovcima

Ministar pravosuđa i uprave Ivan Malenica potpisao je u utorak, 27. travnja, Odluku o osnivanju Stalne službe Općinskog suda u Vinkovcima u Otoku.
 

Stalna služba Općinskog suda u Vinkovcima u Otoku osniva se, temeljem članka 16. stavka 8. Zakona o sudovima, na prijedlog predsjednika Općinskog suda u Vinkovcima i predsjednika Županijskog suda u Vukovaru, kao predsjednika neposredno višeg suda.

Osnivanjem Stalne službe u Otoku za područja općina Privlaka, Nijemci, Vrbanja i grada Otoka, rasteretit će se rad Općinskog suda u Vinkovcima koji bilježi kontinuirani rast broja zaprimljenih predmetima te će se povećati njegova učinkovitost.

Općinski sud u Vinkovcima u sjedištu zaprimi oko 13 tisuća predmeta, a prema procjenama nova Stala služba imat će godišnji priliv predmeta od blizu 3 tisuće predmeta. Na taj način stanovnicima se značajno olakšava pristup predmeta.

Predsjednik suda Godišnjim rasporedom poslova odrediti broj sudaca, a svi službenici i namještenici bit će premješteni iz sustava dok će prostorije u kojima će biti smještena Stalna služba osigurati Grad Otok.

Osnivanjem Stalne službe, sudbeni dani Općinskog suda u Vinkovcima se neće više održavati. 

Prilikom posjeta Otoku, ministar Malenica obišao je prostorije buduće Stalne službe.

Pisane vijesti