Treća sjednica Stručne radne skupine za izradu prijedloga Nacionalnog plana razvoja javne uprave od 2021. do 2027. godine

U Ministarstvu pravosuđa i uprave, u ponedjeljak 5. srpnja,  održana je treća sjednice Stručne radne skupine za izradu prijedloga Nacionalnog plana razvoja javne uprave od 2021. do 2027., kojom je predsjedavao državni tajnik Sanjin Rukavina.

U sklopu sjednice održana su tri izlaganja koja će svakako doprinijeti izradi budućeg strateškog dokumenta. Iz Hrvatske udruge poslodavaca prof. dr. sc. Slavko Vidović govorio je o Berlinskoj deklaraciji 2020. kao okviru razvoja i digitalizacije javne uprave u EU i Hrvatskoj, a gđa Hrvojka Skoković Harašić upoznala je sudionike s inovacijama u javnoj upravi tj. predstavila je primjenu robotike u Nizozemskoj i Danskoj.

Iz Ministarstva pravosuđa i uprave Nikša Matić je pobliže predstavio rad upravne inspekcije, usredotočivši se na najčešće nepravilnosti i izazove u okviru rada iste.

Također, u tijeku sjednice dr. sc. Ivana Nagy prezentirala je rezultate e-upitnika te prvi prijedlog strateškog okvira za Nacionalni plan razvoja javne uprave 2021.-2027.

Na kraju sjednice državni tajnik Rukavina zahvalivši se svima na sudjelovanju, najavio je sljedeću plenarnu sjednicu za kraj kolovoza.
 

Pisane vijesti