Službeni posjet izaslanstva Republike Latvije Ministarstvu pravosuđa i uprave

Državni tajnik mr. sc. g. Josip Salapić sastao se u četvrtak, 23. rujna 2021. godine s izaslanstvom Ministarstva pravosuđa Republike Latvije, predvođenim državnim tajnikom g. Raivisom Kronbergsom te državnim tajnikom Ministarstva zaštite okoliša i regionalnog razvoja g. Edvīnsom Balševicsom. 

Službeni posjet je organiziran sa svrhom razmjene iskustava, intenziviranja i produbljivanja suradnje u okvirima potpisanog Memoranduma o razumijevanju između Ministarstva pravosuđa RH i Ministarstva pravosuđa Republike Latvije 2018. godine. Prilikom službenog posjeta će se razmijeniti iskustva i praksa posebice u području korištenja suvremenih tehnologija i implementacije cjelovitog sustava elektroničke komunikacije u pravosuđu i upravi, pristupu uslugama pravosuđa te mogućom budućom suradnjom na međunarodnim projektima u području pravosuđa.

U sklopu svog dvodnevnog posjeta izaslanstvo Republike Latvije posjetit će i Kaznionicu u Valturi te se tako upoznati s ustrojstvom i funkcioniranjem zatvorskog sustava Republike Hrvatske.
 

Pisane vijesti