Priopćenje: Ministarstvo pravosuđa i uprave o zahtjevu nezavisnih vijećnika u Gradskom vijeću Grada Županje za sazivanjem sjednice postupa u skladu sa Zakonom i ovlastima u okviru svoga djelovanja

Slika /slike/vijesti naslovnica/Ministarstvo pravosuđa.jpg

Ministarstvo pravosuđa i uprave zaprimilo je zahtjev nezavisnih vijećnika u Gradskom vijeću Grada Županje za sazivanjem sjednice na zahtjev 1/3 vijećnika u skladu sa Zakonom o lokalnoj i područnoj (regionalnoj) samoupravi te je u skladu sa svojim ovlastima i praksom postupanja u istovjetnim premetima 26. listopada zatražilo očitovanje od Grada Županje o zaprimljenom zahtjevu. 

U navedenom dopisu od Grada Županje zatraženo je očitovanje na navode iz zahtjeva, citirane su relevantne zakonske odredbe i ukazano je na važnost raspravljanja o predloženim točkama dnevnog reda iz zahtjeva. Predmetni dopis upućen Gradu Županji poslan je i podnositeljima zahtjeva na znanje. 
 
S obzirom da se o zahtjevima za sazivanje sjednice rješava na temelju očitovanja i dokumentacije, po zaprimanju istih, Ministarstvo će izvršiti uvid, utvrditi sve mjerodavne činjenice te slijedom toga postupiti u okviru svog djelokruga. O istome će pravovremeno obavijestiti i podnositelje zahtjeva.
 
Ministarstvo pravosuđa i uprave u navedenom postupku postupa u skladu sa Zakonom i ovlastima u okviru svoga djelokruga te odbacuje sve navode o pristranosti, odugovlačenju procesa  i ministrovu „priklanjanju strančarenju“ kako je navedeno u priopćenju podnositelja zahtjeva, objavljenom u pojedinim medijima. 

Pisane vijesti