Snimanje filma u kaznionici redatelj Vinko Brešan upotpunio tribinom za zatvorenike

Slika /slike/Zatvorski sustav/Kaznionica u Lepoglavi/Tribina na temu filma sa zatvorenicima - 7 veljače 2018/vinko bresan.jpg

Poznati kazališni i jedan od najpopularnijih hrvatskih filmskih redatelja Vinko Brešan, održao je 7. veljače 2018. godine tribinu na temu filma sa zatvorenicima u Kaznionici u Lepoglavi.

Njegove filmske uspješnice “Kako je počeo rat na mom otoku”, “Maršal”,“Svećenikova djeca”,  nastavljaju se u filmu radnog naslova „Država“ čije scene je redatelj upravo u kaznionici snimao početkom mjeseca veljače.
 
Višednevno snimanje filma u kaznionici,  redatelj Vinko Brešan rado je upotpunio druženjem sa zatvorenicima i diskusijom na temu filma.  
 
U dinamičnoj interakciji sa zatvorenicima koji su nazočili tribini redatelj je prenio svoja razmišljanja, znanja i iskustava o procesu kako nastaje film  od ideje o scenariju, snimanju filma pa do premijere prikazivanja.
 
Po završetku tribine svi sudionici izrazili su zadovoljstvo ovim susretom i diskusijom o filmu,  te se usuglasili da sa isčekivanjem priželjkuju pogledati film čije scene je poznati redatelj upravo snimao u kaznionici.