Državni tajnik Salapić na okruglom stolu OECD-a u Rigi

  • Slika /slike/vijesti naslovnica/2022/rujan/OECD_Riga_01.PNG
  • Slika

​Državni tajnik Josip Salapić sudjeluje na dvodnevnom okruglom stolu OECD-a „Global Access to Justice“, koji se održava u Rigi.

Sudjelujući u dijalogu o osnaživanju demokracije i vladavine prava kroz pravosudni sustav usmjeren prema ljudima, državni tajnik istaknuo je da Hrvatsku kao i brojne druge zemlje članice zabrinjava nizak postotak povjerenja građana u pravosudni sustav.

Stoga je Vlada Republike Hrvatske poduzela i poduzima niz mjera za povećanje učinkovitosti pravosuđa i vraćanje povjerenja građana u pravosudni sustav.

Istaknuo je aktivnosti koje se provode za povećanje učinkovitosti pravosuđa kroz Nacionalni plan oporavka i otpornosti. Te su aktivnosti, naglasio je državni tajnik, usmjerene prema povećanju efikasnosti pravosuđa, ubrzanju postupaka, smanjenju broja neriješenih predmeta i ulaganjima u digitalizaciju pravosudnog sustava.

„Hrvatska provodi čitav niz mjera u području borbe protiv korupcije. Usvojili smo novu Strategiju sprječavanja korupcije, novi Zakon o zaštiti prijavitelja nepravilnosti, a u postupku je izrada Zakona o lobiranju kojim će se prvi puta to područje urediti u Republici Hrvatskoj“, kazao je državni tajnik.

 

Pisane vijesti