Dvodnevna edukacija za rukovodeće službenike sustava za podršku žrtvama i svjedocima

  • Slika /slike/IZ PRAVOSUDNOG SUSTAVA/Podrška žrtvama i svjedocima/Dvodnevna edukacija za rukovodeće službenike sustava za podršku žrtvama i svjedocima/IMG_1729.jpg
  • Slika
  • Slika
  • Slika

U Centru za izobrazbu održana je edukacija za rukovodeće službenike sustava za podršku žrtvama i svjedocima u sklopu projekta „Unaprjeđenje kvalitete pravosuđa kroz jačanje kapaciteta zatvorskog i probacijskog sustava te sustava za podršku žrtvama i svjedocima“.

Ministarstvo pravosuđa i uprave provodi projekt „Unaprjeđenje kvalitete pravosuđa kroz jačanje kapaciteta zatvorskog i probacijskog sustava te sustava za podršku žrtvama i svjedocima“, sufinanciranog sredstvima Europskog socijalnog fonda u okviru Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali 2014. – 2020.
 
Opći cilj projekta je podizanje kvalitete rada službenika zatvorskog i probacijskog sustava te sustava za podršku žrtvama i svjedocima kroz specifični cilj poboljšanja vještina i kompetencija službenika sva tri navedena sustava.
 
Jedna od predviđenih aktivnosti ovoga projekta je provođenje edukacija za rukovodeće službenike Uprave za zatvorski sustav i probaciju te službenika sustava za podršku žrtvama i svjedocima.
Edukacija za službenike sustava za podršku žrtvama i svjedocima održala se 24. i 25. rujna 2020. godine u službenim prostorijama Centra za izobrazbu, a provoditelj je bio Callidus – Ustanova za obrazovanje odraslih. Obrađeno je 5 tema vezanih uz unapređenje kompetencija i vještina upravljanja službenicima i poslovnim procesima.
 
Iz sustava za podršku žrtvama i svjedocima sudjelovalo je 7 službenica iz Odjela za podršku žrtvama i svjedocima sa Županijskih sudova u Zagrebu, Sisku, Osijeku, Vukovaru, Rijeci, Splitu i Zadru i 2 službenice iz Ministarstva pravosuđa i uprave, Službe za podršku žrtvama i svjedocima.

Pisane vijesti | Pomoć žrtvama i svjedocima