Izazov tjelesne spremnosti - "Viribus unitis” – sudjelovanje službenika pravosudne policije

Slika /slike/Izazov tjelesne spremnosti - Viribus unitis” .jpg

Sportsko natjecanje “Viribus unitis” održano je 11. i 12. studenog 2021. godine u sportskoj dvorani vojarne “1. hrvatski gardijski zbor” na Tuškancu u Zagrebu. Natjecanje je održano po šesti put u organizaciji Ministarstva obrane.

Tijekom pripreme i natjecanja službenici razvijaju natjecateljski duh, upornosti, dosljednosti, izdržljivosti, održavaju potrebnu razinu motivacije i posvećenosti izvršavanju profesionalnih ciljeva. Osim toga, natjecanje otvara prostor za predstavljanje i promociju svojeg rada, podizanje zajedništva između sudionika i tijela koja oni  predstavljaju.

Uz vojsku i policiju, i ove godine, na Natjecanju su sudjelovali službenici Ministarstva pravosuđa i uprave, Uprave za zatvorski sustav i probaciju, pravosudni policajci koji su, što je vidljivo i u postignutim rezultatima, pokazali zavidnu razinu tjelesne spremnosti-jednog od ključnih elemenata za uspješno obavljanje poslova i izvršavanje službenih zadaća.

Izuzetno nam je zadovoljstvo s ponosom istaknuti da su i ove godine službenici pravosudne policije na natjecanju ostvarili iznimne rezultate. Posebne čestitke idu službeniku pravosudne policije Zatvora u Zagrebu koji je osvojio 1. mjesto u kategoriji III. (od 40 i više godina). U istoj kategoriji osvojeno je i visoko 6. mjesto. Nadalje, posebno smo ponosni i na rezultate u kategoriji I. (do 30 godina) 13. i 14. mjesto; u kategoriji II. (30 - 40 godina) 9, 12, 13. i 18. mjesto, u iznimno jakoj konkurenciji ostalih natjecatelja. Postignuti rezultati pokazuju prepoznatu važnost trajnog razvoja i napredovanja službenika pravosudne policije na području podizanja razine tjelesne spremnosti i integracije iste u svakodnevni profesionalni rad. Naime, već i samo sudjelovanje velika je promocija profesionalnog rada i spremnosti službenika pravosudne policije i, s druge strane, stvaranje sportskih prijateljstava i već naglašene profesionalne povezanosti s drugim sudionicima.

Pisane vijesti