Javna rasprava o Nacrtu prijedloga Zakona o Pučkom pravobranitelju

Centar za ljudska prava  4. lipnja 2012. organizirao je javnu raspravu o Nacrtu prijedloga Zakona o pučkom pravobranitelju.

U javnoj raspravi sudjelovali su zamjenica ministra pravosuđa RH i voditeljica radne skupine za izradu nacrta Zakona Sandra Artuković Kunšt, zamjenik Pučkog pravobranitelja RH i član radne skupine za izradu nacrta Zakona Dejan Palić  i v. d. ravnateljice Centra za ljudska prava i članica radne skupine za izradu nacrta zakona Maja Hasanbašić.

Raspravu je moderirao Luka Mađerić, predstavnik Ureda za ljudska prava i prava nacionalnih manjina i član radne skupine za izradu nacrta Zakona.

Nakon što je u veljači 2012. godine Ustavni sud Republike Hrvatske proglasio novi Zakon o pučkom pravobranitelju neustavnim iz proceduralnih razloga njegovog izglasavanja u Saboru, planirano je donošenje novog Zakona o pučkom pravobranitelju do 1. srpnja 2012.godine.

Radna skupina Ministarstva pravosuđa Republike Hrvatske završila je s radom na Nacrtu prijedloga Zakona i proslijedila ga na uvid nadležnim tijelima što je i bio povod da Centar za ljudska ovom raspravom omogući prostor za razgovor ključnih dionika koji djeluju u području ljudskih prava, te na taj način pridonese transparentnosti rada državnih institucija u procesima donošenja odluka.

Nacrt prijedloga Zakona o pučkom pravobranitelju možete vidjeti na ovoj poveznici.



Pisane vijesti