Konferencija „Prošlost, sadašnjost i budućnost Probacijske službe u Hrvatskoj“

  • Slika /slike/vijesti naslovnica/16-05-2017-Konferencija - Probacija/IMG_3677.JPG
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika

U utorak, 16. svibnja 2017. godine u Europskoj kući održana je konferencija „Prošlost, sadašnjost i budućnost Probacijske službe u Hrvatskoj“.

Konferenciju je organiziralo Ministarstvo pravosuđa, Sektor za probaciju u suradnji s Glavnim tajništvom kaznenih institucija Kraljevine Španjolske i njemačkom Zakladom za međunarodnu pravnu suradnju IRZ, u okviru EU projekta „Podrška daljnjem razvoju i jačanju Probacijske službe u Hrvatskoj“ iz programa Transition facility.
 
Na konferenciji su sudjelovali državni tajnik dr.sc. Kristian Turkalj, Jana Špero, načelnica Sektora za probaciju, Diana Todosiev, voditeljica Službe za koordinaciju i razvoj probacijskog sustava, Marinka Orlić, zamjenica Glavnog državnog odvjetnika, Laura Negredo López, dugoročna savjetnica za Twinning, Esther Montero Pérez de Tudela, voditeljica Twinning projekta, Ioan Durnescu, junior voditelj Twinning projekta, Jesús Guerrero, Kazneni centar Álava, Kraljevina Španjolska, Vesna Zelić Ferenčić, Probacijski ured Zagreb I, izv.prof.dr.sc. Neven Ricijaš, pročelnik Odsjeka za poremećaje u ponašanju, Edukacijsko-rehabilitacijski fakultet i prof.dr.sc. Irma Kovčo Vukadin, sveučilišna profesorica, Edukacijsko-rehabilitacijski fakultet, Odsjek za kriminologiju.
 
Sucima, državnim odvjetnicima, predstavnicima policije, zatvorskog sustava, akademske zajednice te predstavnicima probacijskog sustava uvodno se obratio državni tajnik dr.sc. Kristian Turkalj te ukratko prezentirao osnovne informacije o projektu naglasivši vrijednost probacijske službe i njezine uspjehe u kratkom vremenu ne samo na nacionalnoj, nego i na međunarodnoj razini.
Istaknuta je i važnost suradnje svih dionika uključenih u probaciju s posebnim naglaskom na suradnju zatvorskog i probacijskog sustava.
 
Sudionicima je prezentiran dosadašnji rad probacijske službe, rezultati EU projekta koji Sektor za probaciju trenutno provodi, iskustvo provedbe pilot projekta primjene elektroničkog nadzora, suradnja s akademskom zajednicom te budući planovi hrvatske probacijske službe.


 

Pisane vijesti