Međuresorna suradnja – završena edukacija članova Tima za psihološke krizne intervencije Uprave za zatvorski sustav i probaciju

  • Slika /slike/vijesti naslovnica/Međunarodna suradnja - edukacija psihologa 2020/IMG-e3229033c19be079b52f8a0d81396013-V.jpg
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika
U organizaciji Ministarstva obrane i Glavnog stožera oružanih snaga Republike Hrvatske u periodu od 20. do 23. listopada 2020. godine održan je Tečaj „Psihološke krizne intervencije“ u Središtu za međunarodne vojne operacije, vojarne „Vitez Zvonimir Martić“ u Rakitju. Suorganizator ispred Ministarstva pravosuđa je Odjel za psihološku potporu službenicima zatvorskog sustava i probacije.

Polaznici tečaja su bili vojni psiholozi i četiri psihologinje Tima za psihološke krizne intervencije Ministarstva pravosuđa, Uprave za zatvorski sustav i probaciju. Cilj tečaja je bio stjecanje ključnih kompetencija i osposobljavanje za provedbu psiholoških kriznih intervencija nakon visoko stresnih i potencijalno traumatskih događaja. Voditelji tečaja, bojnik mr. sc. Ivan Vračić i brigadirka Suzana Filjak su uz ključna teorijska znanja s polaznicima uvježbavali i praktični dio provedbe psiholoških kriznih intervencija kroz realne scenarije kriznih situacija koje se javljaju u zatvorskom sustavu i probaciji.

Nakon uspješno pokazanih usvojenih znanja te položenog ispita, obnašatelj dužnosti ravnatelja Uprave za ljudske potencijale MORH-a, brigadir Anto Zelić polaznicima tečaja je uručio potvrde o uspješnom završenom tečaju. U ime Uprave za zatvorski sustav i probaciju, voditelj Odjela za psihološku potporu Zoran Šimić, zahvalio se na pomoći i suradnji Ministarstvu obrane i Glavnom stožeru oružanih snaga Republike Hrvatske u provedbi tečaja.

Ovo je drugi po redu ovakav tečaj i izvrstan je primjer dobre međuresorne suradnje u cilju jačanja resursa i učinkovitijeg funkcioniranja specifičnih stručnih službi unutar sustava državne uprave Republike Hrvatske.

Pisane vijesti | Zatvorski sustav i probacija