Ministar Malenica na Danu hrvatskih odvjetnika: Cjeloživotno obrazovanje ključ je uspješnosti razvoja struke

Slika /slike/vijesti naslovnica/2022/ožujak/HN20220318442978.jpg

„Cjeloživotno obrazovanje ključ je uspješnosti razvoja odvjetničke struke jer osigurava pružanje kvalitetnog odgovora na nove izazove, ali i otvara nove prilike“, kazao je ministar Malenica u uvodnom govoru na 38. Danu hrvatskih odvjetnika.

Središnja tema Dana hrvatskih odvjetnika bila je „Trajno stručno usavršavanje odvjetnika - jamstvo uspješnog obavljanja odvjetničke službe“.

Ministar Malenica u uvodnom govoru istaknuo je da su promjene u pravosuđu neophodne te da je u tom procesu izrazito važno pronaći zajednički odgovor svih dionika.

„U tom procesu krucijalnu ulogu ima Hrvatska odvjetnička komora i Odvjetnička akademija. Jačanjem vaših tijela i suradnje, uz proaktivni pristup stručnom usavršavanju, novim programima Akademije i širom primjenom licenciranja, vjerujem da se mogu osigurati kvalitetniji okviri za jačanje odvjetničke službe. Današnji okrugli stol prigoda je da o tim važnim temama razgovaramo i da vi kao struka donesete zaključke o tome u kojem smjeru želite ići i kako želite razvijati svoju službu“, zaključio je ministar Malenica.

Na okruglom stolu Hrvatske odvjetničke komore sudjelovao je i državni tajnik Juro Martinović koji je govorio o specijalizaciji odvjetništva kao novim prilikama. Uz državnog tajnika, izvjestitelji na Okruglom stolu bili su i Mićo Ljubenko, dopredsjednik HOK-a , mr.sc. Ive Brkić, član Izvršnog i Upravnog odbora HOK-a,  te odvjetnici Igor Mucalo i Dalibor Valinčić.
 

Pisane vijesti