Ministar pravosuđa održao kolegij s upraviteljima kaznenih tijela

Slika /arhiva/Root Folder/MPRH/Slike/Lepoglava, 3. lipnja 2014..jpg

Upravitelji su izvijestili ministra o stanju u kaznenom tijelu kojim upravljaju. Razgovaralo se o broju zatvorenika i popunjenosti kapaciteta, popunjenosti radnih mjesta, angažmanu u tretmanu zatvorenika, gospodarskim aktivnostima kaznenih tijela te otvorenim pitanjima redovnog poslovanja, poput upravljanja prekovremenim radom. Ministar je izrazio zadovoljstvo načinom upravljanja kaznenim tijelima unutar proračunskih mogućnosti, kao i smanjenjem opterećenja na kapacitet zatvorskog sustava.

„U dvije godine broj zatvorenika pao je s gotovo 5.300 na 4.200 zatvorenika. Po prvi put od 2007. godine da u zatvorima u Republici Hrvatskoj ima manje od 4.500 ljudi“ istaknuo je ministar Orsat Miljenić.  

U zatvorskom sustavu Republike Hrvatske danas funkcioniraju 24 kaznena tijela i to osam kaznionica, uključujući i Zatvorsku bolnicu u Zagrebu, trinaest zatvora, dva odgojna zavoda, Centar za dijagnostiku u Zagrebu te Centar za izobrazbu.
Na dan 3. lipnja 2014. godine u zatvorskom sustavu je na zakonski kapacitet za smještaj 3.900 osoba bilo 4.217 zatvorenika.



Pisane vijesti | Zatvorski sustav