Ministar pravosuđa u posjetu Sisku i Turopolju

Slika /arhiva/Root Folder/MPRH/Slike/2012/Ministar pravosuđa u posjetu Sisku i Turopolju/IMG_6088.jpg

U pratnji predsjednika Vrhovnog suda Branka Hrvatina i glavnog državnog odvjetnika Mladena Bajića, ministar pravosuđa Orsat Miljenić  23. travnja 2012. posjetio je Sisak i Turopolje.

U Sisku se sastao s predsjednicima sudova te predsjednicima državnih odvjetništava na području Županijskog suda. Ministar Miljenić je upoznao suce  i državne odvjetnike s planom rada Ministarstva pravosuđa u narednom razdoblju, posebno u pogledu  zakonodavnih aktivnosti.

Suci i državni odvjetnici izvijestili su ministra o konkretnim problemima s kojima se suočavaju u radu. Nakon kratkog sastanka u probacijskom uredu u Sisku, ministar je posjetio Zatvor u Sisku te Odgojni zavod u Turopolju.

Prošlog je tjedna ministar Miljenić, u pratnji predsjednika Vrhovnog suda Hrvatina i glavnog državnog odvjetnika Bajića, posjetio i pravosudna tijela na području Istarske županije.

Održao je radne sastanke s predsjednicima sudova i čelnicima državnih odvjetništava na području županije. Nakon obilaska zemljišta bivše vojarne "Istarskih brigada", na kojem se uz pomoć zajma Svjetske banke gradi novo Općinsko i Županijsko državno odvjetništvo, ministar je posjetio Zatvor u Puli te Kaznionicu u Valturi.

 



Pisane vijesti | Zatvorski sustav