Ministarska konferencija o prevenciji radikalizacije i nasilnog ekstremizma u zatvorskim ustanovama

Slika /slike/vijesti naslovnica/2021/listopad/1.jpg

Održana je regionalna konferencija ministara pravosuđa „Prevencija radikalizacije i nasilnog ekstremizma u zatvorskim ustanovama na području Jugoistočne Europe - izazovi i vizija budućnosti“ u Bosni i Hercegovini. 

Ministar pravosuđa i uprave Ivan Malenica sudjelovao je  na regionalnoj konferenciji ministara pravosuđa „Prevencija radikalizacije i nasilnog ekstremizma u zatvorskim ustanovama na području Jugoistočne Europe - izazovi i vizija budućnosti“ koja se održava od 21. do 22. listopada 2021. u Bosni i Hercegovini.

Konferencija se održava u organizaciji Ministarstva pravde Bosne i Hercegovine, a naglasak je stavljen na prevenciju, rješavanje i utvrđivanje zajedničke vizije budućnosti u borbi protiv pojave radikalizacije i nasilnog ekstremizma u zatvorima, koji predstavlja sve veći izazov u regiji Zapadnog Balkana.
Na konferenciji su uz ministra pravosuđa i uprave g. Malenicu i domaćina, ministra pravde Bosne i Hercegovine Josipa Grubeše, sudjelovali ministri i visoki dužnosnici ministarstava pravosuđa Republike Albanije, Republike Bugarske, Crne Gore, Republike Kosova, Republike Slovenije i Republike Srbije.

Sudionici ministarske konferencije usvojili su Zajedničke zaključke o prevenciji, rješavanju i utvrđivanju zajedničke vizije budućnosti u borbi protiv pojave radikalizacije i nasilnog ekstremizma u zatvorima za područje Jugoistočne Europe te kroz panel diskusiju izložili i razmijenili iskustva o izazovima, s ciljem usuglašenog rješavanja i prevencije jednog od značajnijih problema u segmentu izvršenja kaznenih sankcija te eventualno pronalaženja pomoći i podrške iz međunarodnih donatorskih sredstava.

Foto: Ministarstvo pravde BIH 

Pisane vijesti