Nastupni posjet veleposlanika Države Izrael u Republici Hrvatskoj

Slika /slike/Nastupni posjet veleposlanika Države Izrael u Republici Hrvatskoj.jpg

Ministar pravosuđa i uprave Ivan Malenica primio je u petak, 28. listopada u nastupni posjet veleposlanika Države Izrael u Republici Hrvatskoj Nj. E. Garya Korena.

S novim izraelskim veleposlanikom obostrano su potvrđeni vrlo dobri i prijateljski bilateralni odnosi dviju država u cjelini te su razmijenjena mišljenja o nekim aktualnim temama - od parlamentarnih izbora koji se početkom studenoga ove godine održavaju u Izraelu do pitanja povrata imovine oduzete tijekom jugoslavenske komunističke vladavine.
 
Također, spomenuta je mogućnost buduće zajedničke suradnje posebice u području digitalizacije, kibernetičkog kriminala, suzbijanja zločina iz mržnje i korištenja umjetne inteligencije u pravosudnim sustavima za što su obje strane iskazale interes.
 
Zaključno je potvrđena odlična razina bilateralnih odnosa te otvorenost za daljnji doprinos njenom jačanju kroz održavanje dijaloga u rješavanju pitanja povrata imovine te prijenosa znanja i iskustava stručnjaka obje strane u iskazanim temama interesa.

Stranica