Nastupni posjet veleposlanika Republike Albanije

Slika /slike/DSC_0099.JPG

Ministar pravosuđa i uprave Ivan Malenica primio je, u ponedjeljak 27. rujna 2021. godine, u nastupni posjet veleposlanika Republike Albanije u Republici Hrvatskoj Riza Poda.

Na sastanku se razgovaralo o podupiranju procesa proširenja EU koje bi stvorilo pozitivan zamah za konkretnu regionalnu suradnju te pomoglo jačanju veza između Republike Hrvatske i Republike Albanije.
 
Ministar Malenica je potvrdio vrlo dobru suradnju s Albanijom te ponudio daljnju pomoć u prijenosu iskustava i stručnoj pomoći, a posebice u reformama pravosudnog sustava te ispunjenja pregovaračkih kriterija na području poglavlja 23. Reforma pravosuđa i temeljna prava i poglavlja 24. Pravda, sloboda i sigurnost kao i otvorenost ministarstva za daljnju suradnju i razmjenu iskustava naših stručnjaka.
 
Dotakli su se produbljivanja zajedničke suradnje s Ministarstvom pravosuđa Republike Albanije te je u skorije vrijeme moguće potpisivanje Memoranduma o suradnji između dvaju ministarstava čime bi se intenzivirala suradnja te utvrdio okvir i način pravosudne suradnje između Republike Hrvatske i Republike Albanije.

Pisane vijesti