Nastupni posjet veleposlanika Ujedinjenog Kraljevstva

Ministar pravosuđa Republike Hrvatske g. Orsat Miljenić primio je 16. svibnja 2012. godine u nastupni posjet Nj. E. Davida Arthura Slinna, veleposlanika Ujedinjenog Kraljevstva Velike Britanije i Sjeverne Irske u Republici Hrvatskoj.

Najvažnije teme sastanka bile su daljnji napredak i postignuća Republike Hrvatske u ispunjavanju svih kriterija iz Poglavlja 23, planovi Vlade Republike Hrvatske i Ministarstva pravosuđa u ovoj godini vezani uz prilagodbu hrvatskog pravosudnog sustava za članstvo Republike Hrvatske u Europskoj uniji, kao i politička, tehnička i financijska podrška i pomoć koju je Velika Britanija spremna pružiti Republici Hrvatskoj kroz konkretne twinning projekte u narednom razdoblju.

Istaknuta je inicijativa i želja Republike Hrvatske za prenošenjem iskustva iz pretpristupnog procesa i izgradnje institucija svim zemljama u regiji. 

Zaključno, sugovornici su izrazili nadu da će se iznimno dobra bilateralna suradnje dvaju ministarstava pravosuđa, nastaviti razvijati i u budućnosti, s posebnim naglaskom na važnost potpore Republici Hrvatskoj u dovršavanju pravosudnih reformi do službenog ulaska u EU u srpnju 2013.godine.

 



Pisane vijesti