Natjecanje u tehnikama fizičkog sprečavanja nasilničkog ponašanja

Slika /slike/Zatvorski sustav/Pokazne vjezbe_Lepoglava.JPG

U sportskoj dvorani Osnovne škole „Ante Starčević“ u Lepoglavi je u petak 16. listopada 2015. godine održano  IV. natjecanje u pokaznim vježbama iz tehnika fizičkog sprečavanja nasilničkog ponašanja u organizaciji Uprave za zatvorski sustav Ministarstva pravosuđa.

Sve sudionike je uvodno pozdravio pomoćnik ministra Ivica Šimac istaknuvši važnost ovakvog natjecanja u razmjeni iskustva i stručnog znanja iz ovog područja rada, učenja, razvoja i usvajanja novih vještina u međunarodnom okruženju.

Natjecanju su prisustvovali predstavnici Ministarstva unutarnjih poslova, Ministarstva obrane, Uprave za zatvorski sustav Ministarstva pravosuđa i predstavnici zatvorskog sustava iz Nizozemske i Rumunjske, a sudjelovalo je 74 natjecatelja, odnosno 31 ekipa službenika odjela osiguranja iz hrvatskih kaznionica i zatvora i Službe osiguranja pravosudnih tijela, službenici interventne  policije i službenici specijalne policije Ministarstva unutarnjih poslova te vojne policije Ministarstva obrane. Na jednodnevnom natjecanju sudjelovali su i predstavnici zatvorskih sustava iz Italije, Mađarske, Makedonije i Slovenije.

Prvo mjesto osvojila je ekipa zatvorskog sustava Slovenije, drugo mjesto ekipa zatvorskog sustava Italije, a treće mjesto osvojile su ekipe Zatvora u Zagrebu i specijalne policije Ministarstva unutarnjih poslova Republike Hrvatske.

Tijekom natjecanja službenici zatvorskog sustava iz Nizozemske izveli su pokaznu vježbu uz pomoć službenika Kaznionice i zatvora u Požegi, a potom su pokaznu vježbu izveli i pripadnici Interventne skupine Zatvora u Zagrebu, službenici Zatvora u Splitu i Vojne policije Ministarstva obrane.

Kao prateća aktivnost IV. natjecanja u pokaznim vježbama iz tehnika fizičkog sprečavanja nasilničkog ponašanja održana je i prodajna izložba radova zatvorenika i maloljetnika izrađenih u slobodno vrijeme. U prodajnoj izložbi sudjelovalo je sedam kaznenih tijela i to Kaznionica u Glini, Kaznionica u Lepoglavi, Kaznionica i zatvor u Požegi, Zatvorska bolnica u Zagrebu, Odgojni zavod u Turopolju, Zatvor u Zadru i Zatvor u Zagrebu.

Pisane vijesti | Zatvorski sustav