Njemački i britanski parlamentarci u posjetu ministru pravosuđa

Slika /arhiva/Root Folder/MPRH/Slike/2012/Njemački i britanski parlamentarci u posjetu ministru pravosuđa/IMG_6706s.jpg

Ministar pravosuđa Republike Hrvatske g. Orsat Miljenić primio je 20. lipnja 2012. u službeni posjet delegaciju Vlade i Parlamenta njemačke savezne pokrajine Hessen, predvođenu potpredsjednikom Vlade i ministrom za pravosuđe, integracije i Europu g. Jörg-Uwe Hahnom.

Potvrđeni su partnerski i prijateljski odnosi dviju zemalja koji se intenzivno odvijaju u svim aspektima bilateralne suradnje.

Najvažnije teme sastanka bile su ratifikacija Pristupnog ugovora u njemačkom saveznom parlamentu, te mogućnosti suradnje dvaju pravosudnih sustava.

Zaključno je izneseno obostrano uvjerenje u nastavak dobrih bilateralnih odnosa i suradnje na tradicionalno visokoj razini.

Nekoliko dana prije, 15. lipnja 2012., ministar Miljenić primio je zastupnike Parlamenta Ujedinjenog Kraljevstva Velike Britanije i Sjeverne Irske koji su također bili u posjetu Republici Hrvatskoj.

Najvažnije teme sastanka bile su daljnja provedba pravosudnih reformi u svjetlu nove pravosudne strategije s ciljem ispunjavanja svih kriterija iz Poglavlja 23 te ključne mjere koje Vlada i Ministarstvo pravosuđa Republike Hrvatske do kraja ove godine i u prvoj polovici sljedeće godine planiraju provesti u području pravosuđa.

Razgovaralo se i o očekivanoj ratifikaciji pristupnog Ugovora Republike Hrvatske Europskoj uniji pred britanskim parlamentom, kao i o političkoj, tehničkoj i financijskoj podršci i pomoći koju je Velika Britanija spremna pružiti Republici Hrvatskoj kroz konkretne twinning projekte u narednom razdoblju.



Pisane vijesti