Obavijest o prestanku primjene Upute za rad tijela državne uprave u vezi s pojavom bolesti COVID-19 uzrokovane virusom SARS-CoV-2

Slika /MURH- arhiva/vijesti/2020/1 lipanj 2020/Ostale informacije.jpg
Nastavno na Odluku o izmjenama i dopuni Odluke o nužnim mjerama ograničavanja društvenih okupljanja, rada u trgovini, uslužnih djelatnosti i održavanja sportskih i kulturnih događanja za vrijeme trajanja proglašene epidemije bolesti COVID-19, koju je Stožer civilne zaštite Republike Hrvatske donio 27. svibnja 2020. godine, obavještavamo vas o sljedećem.
 
Prestaje se primjenjivati Uputa ministra uprave za rad tijela državne uprave u vezi s pojavom bolesti COVID-19 uzrokovane virusom SARS-CoV-2, dostavljena uz dopis KLASA: 011-02/20-01/76, URBROJ: 515-01/1-20-5 od 25. svibnja 2020. godine. 
Upućuju se tijela državne uprave da  svakodnevno prate i pridržavaju  se svih odluka Stožera civilne zaštite Republike Hrvatske te svih općih protuepidemijskih mjera i posebnih preporuka i uputa koje Hrvatski zavod za javno zdravstvo objavljuje na svojim mrežnim stranicama.
 
Čelnici tijela državne uprave dužni su staviti izvan snage odluke koje su donijeli temeljem Upute ministra uprave i to:
  • odluke o organizaciji rada, rasporedu rada, rasporedu rada i radnog vremena u vezi s pojavom bolesti COVID-19 uzrokovane virusom SARS-CoV-2
  • odluke kojima su odredili rad od kuće za vrijeme epidemije za službenike s kroničnim nezaraznim bolestima (poput bolesti dišnih puteva, malignih bolesti, autoimunih bolesti, srčanih bolesti, hipertenzije i dijabetesa) i službenika -  roditelja djeteta koje je učenik nižih razreda osnovne škole i/ili polaznik ustanove ranog i predškolskog odgoja i obrazovanja, a koji ne udovoljava uputama epidemiološke službe (Uputa HZJZ 29. travnja 2020. - „djeca s kroničnim bolestima ili u doticaju s kroničnim bolesnicima“).

Tijela državne uprave dužna su obavijestiti službenike o prestanku rada od kuće za vrijeme epidemije i obvezi povratka na rad u službene prostore tijela državne uprave s danom 1. lipnja 2020. godine (ponedjeljak).

OBAVIJEST

Stranica