Obilježavanje Europskog dana žrtava kaznenih djela 22. veljače

  • Slika /slike/vijesti naslovnica/IMG_0527.JPG
  • Slika
  • Slika
  • Slika

Povodom obilježavanja Europskog dana žrtava kaznenih djela 22. veljače 2016. godine Ministarstvo pravosuđa organiziralo je okrugli stol na temu „Primjena prava žrtava kaznenih djela – iskustva  u praksi“.

Cilj okruglog stola je pokazati dobre primjere iz prakse u dijelu koji se odnosi na primjenu prava žrtava tijekom prethodnog i kaznenog postupka, ali i probleme s kojima se suočavamo.

Na okruglom stolu izlagat će predstavnici Ministarstva unutarnjih poslova, državnog odvjetništva, sudova, Odjela za podršku žrtvama i svjedocima, Ministarstva pravosuđa, odvjetništva, te organizacija civilnog društva.

Svrha okruglog stola je da se, osim izlagača, susretne što veći broj praktičara koji u svom radu dolaze u direktan kontakt sa žrtvama uključujući i predstavnike organizacija civilnog društva.  

Na Europski dana žrtava kaznenih djela Victim Support Europe (VSE) objavio je video o žrtvama kaznenih djela u Europi.



U videu se objašnjava problem viktimizacije u EU, opisuju se moguće posljedice viktimizacije žrtava zločina, kao i prava svih žrtava zločina u Europi, te se prikazuju različiti načini podrške žrtvama.

Podizanje svijesti putem ovog videa usmjereno je na osobe u Europi i širom svijeta te VSE poziva na gledanje, dijeljenje i upotrebu ovog videa s ciljem podizanja svijesti o pravima žrtava i podršku žrtvama u EU.
Pridružite se i Vi u tome!

Više možete pronaći na poveznici: Victim Support Europe launches video on Victims’ Rights and Victim Support in the EU
 

Pisane vijesti | Konferencije i okrugli stolovi