Obilježavanje Svjetskog dana statistike

Slika /slike/novi osj/SVDS.JPG

Povodom Svjetskog dana statistike, koji je odlukom Generalne skupštine Ujedinjenih naroda prvi put obilježen 20. listopada 2010. godine i obilježava se svakih pet godina, izdvajamo statističke podatke koje iz svoje nadležnosti prikuplja, obrađuje i analizira Ministarstvo pravosuđa i uprave.

Temeljem Zakona o sudovima ovo Ministarstvo prikuplja statističke i druge podatke o radu sudova koji se objavljuju na godišnjoj razini u sažetom obliku na poveznici  i u obliku pisanog izvješća na poveznici. Prvo objavljeno pisano izvješće o radu sudova je izvješće za 2006. godinu.

O radu zemljišnoknjižnih odjela općinskih sudova u Republici Hrvatskoj prikupljaju se statistički podaci koji se objavljuju na mrežnoj stranici ovog Ministarstva te se Izvješće o radu zemljišnoknjižnih odjela nalazi na poveznici.

Temeljem Zakona o izvršavanju kazne zatvora ovo Ministarstvo jedanput godišnje izvješćuje Vladu Republike Hrvatske, Hrvatski sabor i javnost o stanju i radu kaznionica, zatvora i odgojnih zavoda. Izvješće o stanju i radu kaznionica, zatvora i odgojnih zavoda objavljuje se na mrežnoj stranici ovog Ministarstva.

Statističke podatke temeljem Zakona o probaciji prikuplja probacijska služba ovog Ministarstva. Ti podaci prikupljaju se za potrebe pripreme godišnjeg izvješća te Izvješće o radu probacijske službe možete pronaći na mrežnoj stranici ovog Ministarstva na poveznici.

Temeljem Zakona o besplatnoj pravnoj pomoći Ministarstvo pravosuđa i uprave prikuplja statističke podatke o pružanju primarne pravne pomoći te vodi Registar pružatelja primarne pravne pomoći u koji se upisuju ovlaštene udruge i pravne klinike koje su osnovala visoka učilišta koji je dostupan na poveznici.

Izvješće o ostvarivanju prava na besplatnu pravnu pomoć i utrošku sredstava možete pronaći na poveznici.
 
Statističke podatke o državnim maticama, registru birača, političkim strankama, udrugama, zakladama, zaposlenima u državnoj i javnoj upravi ovo Ministarstvo prikuplja i objavljuje u kvartalnom Statističkom prikazu kojeg objavljuje na mrežnoj stranici na poveznici

Pisane vijesti