Obilježen Europski tjedan mobilnosti

Slika /MURH- arhiva/vijesti/2019/19 rujan 2019/12.jpg

Povodom Europskog tjedna mobilnosti, ministri u Vladi Republike Hrvatske umjesto automobilima na sjednicu Vlade došli su pješice.

Na inicijativu ministra zaštite okoliša i energetike Tomislava Ćorića, a povodom Europskog tjedna mobilnosti potpredsjednici u Vladi RH Damir Krstičević, Zdravko Marić i Predrag Štromar te ministri Ivan Malenica, Josip Aladrović, Mario Banožić, Vesna Bedeković, Darko Horvat, Nina Obuljen Koržinek te državni tajnici Nikolina Klaić i Kristijan Turkalj pješice su se uputili na sjednicu Vlade.

„Hodanje je zdravo, rasterećuje promet u centru grada te štiti okoliš“ rekao je ministar Ćorić naglasivši kako je fizička aktivnost izuzetno važna u svakodnevnom životu.  

Ministri su prehodali oko 5 km te je svaki napravio 6543 koraka. Početna točka bila je Ministarstva zaštite okoliša i energetike, a završna Trg svetog Marka.

Europski tjedan mobilnosti obilježava se od 2002. godine s ciljem poboljšanja javnog zdravlja i kvalitete života, promoviranjem „čiste“ mobilnosti i održivog gradskog prijevoza.

Europski tjedan mobilnosti ove se godine obilježava pod sloganom „Krećite se s nama!“ te motivira na odabir aktivnih načina kretanja ili kombiniranje hodanja i biciklizma s javnim prijevozom. Osim promicanja održivih prijevoznih sredstava, cilj ove akcije je pozvati građane da iskušaju alternativne načine prijevoza.  

Više od Europskom tjednu mobilnosti na http://www.mobilityweek.eu/.

Stranica