Od početka iduće godine građane očekuje novi, efikasniji sustav

Slika /MURH- arhiva/vijesti/2019/3 rujan 2019/4 (1).png

U sklopu posjeta županijama ministar uprave Ivan Malenica danas je u pratnji državne tajnice Josipe Rimac održao radne sastanke u Primorsko-goranskoj i Istarskoj županiji.

Ministar Malenica podsjetio je kako je cilj pružiti jedan učinkovit i efikasan sustav koji će se uspostaviti u županiji. 

„Preporučam županima da iskoriste mrežu ispostava i Ureda državne uprave i da pokušaju svoje usluge koje su obavljali u sjedištima županija i ispostavama, ponuditi u sklopu matičnih ureda i ispostava Ureda državne uprave“, rekao je ministar Malenica.

U sjedištu Primorsko-goranske županije zamjenik župana Marko Boras Mandić izjavio je kako vjeruje da će sustav pokazati efikasnost na način da neće biti dodatnih povećanih troškova kako za građene, tako ni za ostale razine uprave.

„Mnogo smo puta čuli da je potrebna decentralizacija države, ono što smo mnogo puta zagovarali sada možemo i konkretno provesti. Nama u Primorsko-goranskoj županiji je izuzetno zadovoljstvo što ćemo s ovom reformom 1. siječnja iduće godine imati priliku građanima ponuditi jedan, vjerujem, efikasniji sustav javne uprave, sustav koji će biti njima bliži, ali isto tako što će se dosta usluga, s razine države i s razine županije na jednom mjestu objediniti,“ kazao je zamjenik Boras Mandić. 

Istarski župan Fabrizio Radin pohvalio je koordinirani rad Ministarstva uprave i županija te izrazio zadovoljstvo učinjenim.

„Za Istarsku županiju to će značiti jednu veliku revoluciju“, izjavio je župan Radin te kazao kako posao pripajanja ureda državne uprave županiji zahtijeva financijski i organizacijski napor.



Stranica