Održan 8. simpozij penološke psihologije

  • Slika /slike/vijesti naslovnica/12-11-2022_8 simpozij penološke psihologije/29 GKHP 10.jpeg
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika

Na ovogodišnjoj Konferenciji psihologa, koja se održala od 9. do 12. studenog 2022. godine u Hotelu Well u Tuheljskim Toplicama, sudjelovali su predstavnici Uprave za zatvorski sustav i probaciju.

Središnja tema 29. godišnje konferencije s međunarodnim sudjelovanjem bila je „Psihologija u promociji cjeloživotnog razvoja, otključavanju potencijala i jačanju otpornosti pojedinca i zajednice“ kao dio odgovora psihologije i psihologa na iskušenja i krize koje smo kao pojedinci i zajednica prošli u protekle tri godine (pandemija, prirodne nepogode i potresi, ratna prijetnja). 

U okviru Konferencije održan je 8. simpozij penološke psihologije tijekom kojeg su održana četiri znanstveno-stručna predavanja: „Program prevencije stresa za službenike zatvorskog i probacijskog sustava“, „Nagrađivanje i motivacija u praksi“, „Stigmatizacija počinitelja kaznenih djela - iskustva probacijske službe u Republici Hrvatskoj“ i „Primjena kognitivne terapije pune svjesnosti s počiniteljima kaznenih djela“ i jedna poster prezentacija u suradnji s psiholozima iz Ministarstva unutarnjih poslova, Visoke policijske škole: „Primjena kognitivne terapije pune svjesnosti usmjerene na stres (KTPSUS) sa službenicima zatvorskog sustava i probacije“.

Znanstveno-stručni radovi prezentirani na 8. simpoziju penološke psihologije:
„Program prevencije stresa za službenike zatvorskog i probacijskog sustava“ - Bernardica Franjić-Nađ, Đulijana Badurina Sertić
„Nagrađivanje i motivacija u praksi“ - Danijela Knjižek, Marina Mirčeta Mikulić, Iva Prskalo, Matea Sršen
„Stigmatizacija počinitelja kaznenih djela - iskustva probacijske službe u Republici Hrvatskoj“ - Danijela Knjižek, Marina Mirčeta Mikulić 
„Primjena kognitivne terapije pune svjesnosti s počiniteljima kaznenih djela“ - Bernardica Franjić-Nađ

Stranica