Održan početni sastanak projekta „Program izvrsnosti hrvatskih sudova (CCEP)“

  • Slika /slike/novi osj/Projekt001.jpg
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika

Sastanak kojim je obilježen početak projekta financiranog od strane Ministarstva vanjskih poslova SAD-a vrijednog 600,000 USD održan je 14. lipnja 2021. godine u prostorijama Ministarstva pravosuđa i uprave.

Projekt provodi East-West Management Institute (EWMI) na četiri odabrana pilot-suda, među kojima je i Općinski građanski sud u Zagrebu kao najveći sud u zemlji. Traje dvije godine, od studenog 2020. do studenog 2022. godine i usmjeren je prema podupiranju tri primarna cilja: učinkovitosti sudova, transparentnosti sudskih postupaka i korištenja tehnologija u svrhu učinkovitog i transparentnog upravljanja sudovima.
 
Ovaj Projekt prepoznat je kao dobar dodatak naporima Ministarstva pravosuđa i uprave k daljnjem povećanju efikasnosti rada sudova i digitalizaciji procesa te će se, po izvršenoj procjeni učinaka projekta na Pilot sudove, poduprijeti implementacija ovih alata i na ostale sudove u Republici Hrvatskoj.
 
„Ministarstvo pravosuđa i uprave prepoznaje ovaj Projekt kao kvalitetan dodatak našim aktivnostima. Veselimo se rezultatima provedbe ovog projekta jer bismo iskustva pilot sudova, u budućnosti mogli implementirati u svakodnevnom radu sudova“, kazao je ministar Malenica.
 
Na sastanku su uz ministra pravosuđa i uprave dr.sc Ivana Malenicu i predsjednike odabranih sudova sudjelovali i predstavnici projektnog tima te Veleposlanstva Sjedinjenih Američkih Država.

Pisane vijesti