Održan sastanak ministra Malenice i glavnog direktora u Vijeću Europe za ljudska prava i vladavinu prava Giakoumopoulosa

  • Slika /slike/novi osj/a_malenica.jpg
  • Slika
  • Slika

Ministar pravosuđa i uprave  Ivan Malenica održao je u četvrtak 1. listopada,  video-konferencijski sastanak s glavnim direktorom za ljudska prava i vladavinu prava u Vijeću Europe g. Christosom Giakoumopoulosom.

Na sastanku se razgovaralo o trenutnoj suradnji i projektu „e-komunikacije“ između Vijeća Europe i Ministarstva pravosuđa i javne uprave, o reorganizaciji ministarstva i kontaktnih točaka odnosno projektnih timova nakon reorganizaciji, modernizaciji pravosudnih procesa  te o on-line edukaciji za pravosudne dužnosnike u suradnji s Pravosudnom akademijom i predstavnikom Republike Hrvatske pred Europskim sudom za ljudska prava.
 
Ministar i generalni direktor naglasili su važnost razvoja digitalnih usluga u pravosuđu koje će omogućiti bržu i pristupačniju pravdu za sve građane i daljnje poboljšanje e-komunikacije kao i nastavak rada kroz nove projekte suradnje s Vijećem Europe na uvođenju novih javnih usluga kroz jednostavne i on-line postupke dostupne svim korisnicima.

Pisane vijesti