Održan sastanak na Visokom prekršajnom sudu Republike Hrvatske

U utorak, 23. veljače 2016. godine u prostorijama Visokog prekršajnog suda Republike Hrvatske održan je sastanak g. Dane Hercega, suca ovlaštenog za obavljanje poslova sudske uprave Visokog prekršajnog suda i gđe Maje Grubišin pomoćnice ministra pravosuđa za Upravu za organizaciju pravosuđa u Ministarstvu pravosuđa. 

Na sastanku se razgovaralo o iskustvima prekršajnih sudova s JCMS-om (Jedinstvenim sustavom upravljanja predmetima na prekršajnim sudovima) te je dogovoren početak uvođenja JCMS-a na Visoki prekršajni sud s 8. travnja 2016. godine.
 
Pomoćnica Grubišin najavila je i daljnju racionalizaciju mreže prekršajnih sudova, odnosno učinkovitije upravljanje ljudskim resursima obzirom na pozitivne učinke reformskih mjera koje su doprinijele smanjenju broja predmeta na prekršajnim sudovima. U daljnje definiranje strateških i organizacijskih smjernica bili bi uključeni i predstavnici Visokog prekršajnog suda.

Savjet za praćenje provedbe Strategije reforme pravosuđa, čiji se prvi sastanak očekuje u ožujku 2016. godine, razmotriti će i definirati smjer daljnjeg razvoja pravosuđa, dok će se kroz revidiranu Strategiju razvoja pravosuđa i pripadajući Akcijski plan odrediti konkretne aktivnosti s ciljem postizanja optimalne opterećenosti sudova i raspodjele ljudskih kapaciteta prema realnim potrebama sustava.
 
Zaključno, sugovornici su izrazili obostrano zadovoljstvo susretom kao i nastavak daljnje suradnje.

Pisane vijesti | Organizacija pravosuđa