Održana druga sjednica Stručne radne skupine za izradu prijedloga Nacionalnog plana razvoja javne uprave od 2021. do 2027. godine

U utorak, 15. lipnja održana je druga sjednica Stručne radne skupine za izradu prijedloga Nacionalnog plana razvoja javne uprave od 2021. do 2027. godine. 

Predsjednik Stručne radne skupine državni tajnik g. Sanjin Rukavina je, pozdravivši sve prisutne, otvorio sjednicu te se zahvalio na doprinosu članicama i članovima koji su putem online upitnika dali svoje viđenje stanja u javnoj upravi. Putem upitnika članovi Stručne radne skupine dali su svoje prijedloge srednjoročne vizije razvoja javne uprave, identificirali glavne izazove u javnoj upravi te iznijeli konkretne prijedloge za njihovo rješavanje. Rezultati upitnika predstavljeni su tijekom sjednice.
 
Na sjednici su održana tri tematska izlaganja, od koji je prof. dr. sc. Dario Đerđa s Pravnog fakulteta Sveučilišta u Rijeci, izložio prijedloge o unaprjeđenju javnih usluga s aspekta upravnih postupaka i digitalizacije. Drugo izlaganje održala je gđa Ines Pavlačić, pročelnica Upravnog odjela za opću upravu Karlovačke županije, i to o izazovima i mogućnostima upravljanja ljudskim potencijalima u javnoj upravi s aspekta predstavnika lokalne odnosno područne samouprave. G. Davor Kozina iz Ministarstva financija održao je izlaganje o glavnim izazovima i rješenjima s naglaskom na ljudske potencijale i sustavu upravljanja javnim politikama.

Pisane vijesti