Održana je druga sjednica Stručne radne skupine za izradu prijedloga Nacionalnog plana razvoja pravosudnog sustava od 2021. do 2027. godine.

Slika /slike/Istaknute teme/zajednicka komisija.jpg

U srijedu 16. lipnja 2021. godine, u organizaciji Ministarstva pravosuđa i uprave održana je druga sjednica Stručne radne skupine za izradu prijedloga Nacionalnog plana razvoja pravosudnog sustava od 2021. do 2027. godine. Članicama i članovima Stručne radne skupine   omogućeno je praćenje i uključivanje na Sjednicu putem interneta.

Predsjednik Stručne radne skupine državni tajnik mr. sc. Josip Salapić zahvalio je na doprinosu članicama i članovima  koji su putem online upitnika dali ocjenu stanja i prijedloge rješenja  u okviru rada Stručne radne skupine. Putem upitnika članovi Stručne radne skupine dali su svoje prijedloge srednjoročne vizije razvoja pravosudnog sustava, ukazali na glavne izazove u pravosuđu te iznijeli konkretne prijedloge rješenja. Rezultati upitnika predstavljeni su tijekom sjednice.
 
Na Sjednici su održana dva tematska izlaganja – ispred Hrvatske javnobilježničke komore,  javna bilježnica gđa Rankica Benc održala je izlaganje  na temu  digitalizacije u preventivnoj pravnoj zaštiti, dok je ispred Ministarstva pravosuđa i uprave, savjetnica ministra, gđa Iva Kuna izložila normativne aktivnosti u okviru Uprave za građansko, trgovačko i upravno pravo u kontekstu reformskih mjera obuhvaćenih Nacionalnim planom oporavka i otpornosti.

Pisane vijesti