Održana prva sjednica Stručne radne skupine za izradu Nacionalnog plana razvoja javne uprave od 2021. do 2027. godine

  • Slika /slike/novi osj/Javna uprava-2.JPG
  • Slika
  • Slika

U utorak 25. svibnja 2021. godine, u prostorijama Ministarstva pravosuđa i uprave održana je prva sjednica Stručne radne skupine za izradu Nacionalnog plana razvoja javne uprave od 2021. do 2027. godine.

Sjednica je održana poštujući epidemiološke mjere, a članovima je omogućen hibridni pristup odnosno praćenje i uključivanje na sjednicu putem Interneta.

Odlukom Vlade Republike Hrvatske od 8. travnja 2021. godine, Ministarstvo pravosuđa i uprave određeno je kao nositelj izrade Nacionalnog plana razvoja javne uprave od 2021. do 2027. godine, te je primjenjujući načelo partnerstva, formirana Stručna radna skupina za izradu i provedbu predmetnoga plana.

Ministar pravosuđa i uprave dr. sc. Ivan Malenica uvodno je pozdravivši sve prisutne sudionike, iskazao povjerenje u međusobnu suradnju svih prisutnih i potaknuo otvoren dijalog koji će pridonijeti potrebnim rješenjima za unaprjeđenje javne uprave.

Naglasio je kako vjeruje da će članovi Stručne radne skupine svojim prijedlozima i mišljenjima dati ključan doprinos u izradi Nacionalnog plana usmjerenog na jačanje učinkovitosti i kvalitete javne uprave, optimizaciju i digitalizaciju procesa javne uprave, razvoj ljudskih potencijala u javnoj upravi te jačanje  transparentnosti i participacije građana.

Stručnom radnom skupinom za izradu Nacionalnog plana razvoja javne uprave od 2021. do 2027. godine predsjeda državni tajnik Sanjin Rukavina, a članove Stručne radne skupine čine predstavnici  Ministarstva pravosuđa i uprave te predstavnici javnog, privatnog i nevladinog sektora.
 

Pisane vijesti