Održana prva sjednica Stručne radne skupine za izradu Nacionalnog plana razvoja pravosudnog sustava od 2021. do 2027. godine

  • Slika /slike/novi osj/pravosuđe_radna_skupina.JPG
  • Slika
  • Slika

U utorak 25. svibnja 2021. godine, u prostorijama Ministarstva pravosuđa i uprave održana je prva sjednica Stručne radne skupine za izradu Nacionalnog plana razvoja pravosudnog sustava od 2021. do 2027. godine. 

Sjednica je održana poštujući epidemiološke mjere, a članovima je omogućen hibridni pristup odnosno praćenje i uključivanje na sjednicu putem Interneta.

Odlukom Vlade Republike Hrvatske od 8. travnja 2021. godine, Ministarstvo pravosuđa i uprave određeno je kao nositelj izrade Nacionalnog plana razvoja pravosudnog sustava od 2021. do 2027. godine, te je primjenjujući načelo partnerstva, formirana Stručna radna skupina za izradu i provedbu predmetnoga plana.

Uvodnim govorom, sve prisutne sudionike pozdravio je ministar pravosuđa i uprave dr. sc. Ivan Malenica te iskazao zadovoljstvo zbog buduće zajedničke suradnje. Naglasio je kako iskreno vjeruje kako će zajednički rad u okviru Stručne radne skupine doprinijeti učinkovitom, djelotvornom  i kontinuiranom razvoju pravosuđa u Republici Hrvatskoj, te da je ovo velika prilika zajedničkim snagama u nadolazećem razdoblju, stvoriti pravni, organizacijski i tehnološki okvir koji će pomoći pravosuđu ostvariti društvenu ulogu koju svi priželjkujemo: neovisno i učinkovito, čuvar ustavnih vrijednosti i jedan od ključnih stupova društva koji će svojim integritetom i kvalitetom imati najviše poštovanje svih građanki i građana.
 
Predmetnom Stručnom radnom skupinom za izradu Nacionalnog plana razvoja pravosudnog sustava od 2021. do 2027. godine predsjeda državni tajnik mr. sc. Josip Salapić, a članove Stručne radne skupine čine predstavnici  Ministarstva pravosuđa i uprave te predstavnici institucija za strateški razvoj pravosuđa, predstavnici akademske zajednice, javnog, privatnog i nevladinog sektora.

Pisane vijesti