Održani treninzi u okviru projekta „Razvoj kompetencijskog okvira za zaposlene u javnoj upravi“

Slika /slike/Projekti/edukacija_dsju_kompetencije_od 28 04 do 06 05.jpg

U Državnoj školi za javnu upravu od 28. travnja do 6. svibnja održane su edukacije za trenere čime su započete aktivnosti izobrazbe zaposlenika u tijelima javne uprave u okviru projekta „Razvoj kompetencijskog okvira za zaposlene u javnoj upravi“.

Riječ je o projektu koji se financira sredstvima Europskog socijalnog fonda ukupne vrijednosti 13.092.015,91 kuna.
 
Provedenom izobrazbom zaposlenika odnosno trenera cilj je uspostaviti trenersku mrežu koja će pružiti podršku svim tijelima javne uprave tijekom procesa uvođenja kompetencijskog modela.
 
Na održanim treninzima predstavljen je teorijski uvod u upravljanje kompetencija. Polaznici su se upoznali s različitim elementima kompetencija i simulacije pristupa korištenju kompetencija predloženih kompetencijskim modelom u svrhu planiranja ljudskih potencijala javne uprave.
 
Poseban naglasak stavljen je na metodiku poučavanja navedenog sadržaja kako bi se osiguralo da budući treninzi budu na osposobljeni za samostalnu provedbu treninga nakon završetak provedbe projekta. 
 
Na treningu je sudjelovalo ukupno 17 budućih trenera iz različitih tijela javne uprave. Oni će svoje će trenerske vještine nastaviti razvijati sudjelovanjem u pripremi i provedbi daljnjih izobrazbi u sklopu ovoga Projekta koje će obuhvatiti rukovoditelje ustrojstvenih jedinica u tijelima javne uprave (Modul A) i zaposlenike jedinica za upravljanje ljudskim potencijalima (Modul B).   
 
Prijave za oba modula su još uvijek otvorene, a svi zainteresirani iz relevantnih ciljnih skupina mogu se javiti na adresu kompetencije@mpu.hr



Projekt sufinancira Europska unija iz Europskog socijalnog fonda
 

Stranica | Projekti