Otvorenje novih prostorija Županijskog suda u Šibeniku

  • Slika /slike/novi osj/SI1.jpeg
  • Slika
  • Slika

Ministar pravosuđa i uprave dr.sc. Ivan Malenica otvorio je danas nove prostorije Županijskog suda u Šibeniku koje su rezultat investicije vrijedne preko 20 milijuna kuna, a u kojoj je Grad Šibenik sudjelovao s 2,5 milijuna kuna.

Adaptacijski radovi kojima su dobivene nove prostorije na potkrovlju kulturnog dobra s kraja 19. stoljeća trajali su gotovo dvije godine. Nove prostorije unaprijedit će rad Županijskog suda u Šibeniku te poboljšati uvjete rada i efikasnost suda te predstavljaju odraz namjera daljnjih značajnih ulaganja u pravosudnu infrastrukturu kao jednog od nužnih preduvjeta kvalitetnijeg rada čitavog pravosudnog sustava. Značajna ulaganja u energetsku obnovu i izgradnju novih prostora za rad pravosudnih tijela kao cjelini planiraju se i u budućnosti, a posebnu pozornost, uz energetsku učinkovitost, posvetit će se infrastrukturnim prilagodbama koje omogućuju jednak pristup svim građanima, posebno kada je riječ o osobama s invaliditetom, a svaka od tih promjena osigurat će da sudovi postanu još bliži građanima.

Otvorenju novih prostorija nazočili su, među ostalima, i predsjednik Vrhovnog suda Republike Hrvatske Đuro Sessa, župan Šibensko-kninske županije Goran Pauk, gradonačelnik Grada Šibenika Željko Burić, predsjednica Županijskog suda u Šibeniku Nives Nikolac te drugi predstavnici sudova i državnih odvjetništava.

Pisane vijesti