Posjet biskupa Zagrebačke crkvene pokrajine Kaznionici u Lepoglavi

  • Slika /slike/vijesti naslovnica/Posjet biskupa Zagrebačke crkvene pokrajine Kaznionici u Lepoglavi/naslovna.jpg
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika

Dana 19. listopada 2016. godine biskupi Zagrebačke crkvene pokrajine, predvođeni zagrebačkim nadbiskupom kardinalom Josipom Bozanićem, posjetili su Kaznionicu u Lepoglavi

Povod posjeti bio je obilježavanje 70. godišnjice od dovođenja kardinala Alojzija Stepinca u Kaznionicu u Lepoglavi na izdržavanje kazne zatvora.

Biskupe je dočekao pomoćnik ministra Anđelko Dundić s predstavnicima uprave Kaznionice te su obišli ćeliju u kojoj je tijekom izdržavanja kazne zatvora bio smješten kardinal Alojzije Stepinac, a kardinal Josip Bozanić je ispred replike nekadašnjeg oltara predvodio prigodnu molitvu s okupljenim biskupima i gostima.

Nakon obilaska, u prostoru kapele Blaženog Alojzija Stepinca održana je svečana misa koju je predvodio kardinal Josip Bozanić. Na svečanoj misi sudjelovali su i zatvorenici.

Po završetku misnog slavlja, biskupi su se sastali s pomoćnikom ministra Anđelkom Dundićem i upravom Kaznionice, kojom prigodom su izražene međusobne zahvale i razmijenjeni prigodni pokloni, a sastanku je nazočio i gradonačelnik grada Lepoglave Marijan Škvarić.


Pisane vijesti