Posjet Predsjednika Međunarodnog kaznenog suda Sang–Hyun Songa Republici Hrvatskoj

Slika /arhiva/Root Folder/MPRH/Slike/16_05_2014. godine.jpg

Predsjednik Međunarodnog kaznenog suda Sang-Hyun Song posjetio je u petak, 16. svibnja 2014. godine Republiku Hrvatsku te se tijekom svog boravka sastao s prvom potpredsjednicom Vlade Republike Hrvatske i ministricom vanjskih i europskih poslova prof.dr.sc. Vesnom Pusić i s ministrom pravosuđa Orsatom Miljenićem.

Teme sastanaka bile su osvrt na dosadašnju suradnju Republike Hrvatske s Međunarodnim kaznenim sudom te uključivanje Republike Hrvatske u Fond za pomoć žrtvama (Trust Fund for Victims) i mogućnost potpisivanja Sporazuma o izvršenju kazne zatvora određene od strane Međunarodnog kaznenog suda.
 
Predsjednik Međunarodnog kaznenog suda pozdravio je napore Republike Hrvatske u kojima se zalaže za implementaciju Rimskog statuta istaknuvši važnost univerzalne primjene Rimskog statuta temeljem koje se može spriječiti da počinitelji najtežih kaznenih djela ostanu nekažnjeni.
 
Tijekom svog boravka u Republici Hrvatskoj gospodin Song posjetio je i Pravni fakultet Sveučilišta u Zagrebu na kojem je održao predavanje na temu „Međunarodni kazneni sud i njegova uloga u ostvarivanju univerzalne pravde“ gdje se susreo s prodekanom prof.dr.sc. Markom Baretićem, prof.dr.sc. Davorom Derenčinovićem i doc.dr.sc. Majom Munivrana Vajda.

 



Pisane vijesti | Međunarodni sudovi