Priopćenje za javnost

Slika /slike/Ministarstvo pravosuđa.jpg

Ministar pravosuđa i uprave dr.sc. Ivan Malenica je na 44. sjednici predstavio Vladi prijedloge Rješenja o raspuštanju Gradskog vijeća Grada Valpova i Općinskog vijeća Općine Kolan.

Budući da informacija o uhićenju nije pristigla u primjerenom roku i putem Interpola što je rezultiralo nemogućnošću pravovremenog podnošenja zahtjeva za izručenjem u skladu s međunarodnim pravom i praksom, Ministarstvo pravosuđa i uprave smatra da je riječ o opstruiranju postupka od strane nadležnih tijela Republike Srbije.
 
Međutim, ističemo da je Ministarstvo pravosuđa i uprave odmah po saznanju o uhićenju navedene osobe, kompletiralo svu potrebnu dokumentaciju i podnijelo molbu za izručenjem nadležnim tijelima Republike Srbije u skladu sa svim važećim međunarodnim ugovorima.
 
Prema zakonodavstvu Republike Srbije, po zaprimanju molbe za izručenje postupak se može nastaviti, a ukoliko egzistiraju razlozi za pritvor propisani zakonom o Međunarodnoj pravnoj pomoći u krivičnim stvarima Republike Srbije, protiv tražene osobe može se ponovno odrediti pritvor.
 

Pisane vijesti