Prisega 36. naraštaja pravosudne policije

  • Slika /slike/vijesti naslovnica/svibanj/20210514_101636.jpg
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika

Četrnaest polaznika 36. temeljnog tečaja pravosudne policije svečano je prisegnulo u četvrtak, 14. svibnja, u sportskoj dvorani Zatvora u Zagrebu.

Polaznici tečaja svečanu prisegu su izrekli pred ministrom pravosuđa i uprave Ivanom Malenicom i ravnateljicom Uprave za zatvorski sustav i probaciju, uz nazočnost državnog tajnika Josipa Salapića, upraviteljice Centra za izobrazbu Smiljke Baranček te upravitelja Zatvora u Zagrebu i Centra za dijagnostiku, Slavena Funde i Nikole Vide.

Svečanom prisegom četrnaest polaznika 36. temeljnog tečaja iz sedam kaznenih tijela steklo je zvanje službenika pravosudne policije.

U svom obraćanju ministar Malenica naglasio je da je posao pravosudnog policajca poziv od posebnog interesa za Republiku Hrvatsku koji iziskuje znanje, dobru volju i hrabrost.

„Danas dobivate čast nositi odobru pravosudnog policajca. Ta odora uz čast donosi i veliku odgovornost - odgovornost da štitite naše društvo  od počinitelja kaznenih djela. U Ministarstvu pravosuđa i uprave svjesni smo važnosti vaše profesije, stoga ćemo nastojati kontinuirano osigurati kvalitetnije uvjete i biti tu za vas“, poručio im je ministar.

Zbog epidemioloških razloga svečana prisega održana je u najužem krugu uzvanika.

Nakon svečane prisege ministar održao radni sastanak s upraviteljma Zatvora u Zagrebu i Centra za dijagnostiku o organizaciji rada u posebnim okolnostima epidemije COVID-19 te obišao Zatvor i Centar. 

Pisane vijesti