Projekt učinkovitog pravosuđa za bolje poslovno okruženje

  • Slika /slike/novi osj/svjetska banka1.jpg
  • Slika
  • Slika

U razdoblju od 27. do 28. listopada 2020. godine održana je misija Svjetske banke vezana uz Ugovor o zajmu za financiranje „Projekta učinkovitog pravosuđa za bolje poslovno okruženje“ (Justice for Business Project - IBRD Loan No. 9057-HR) sklopljenog radi podrške Republici Hrvatskoj na daljnjem osnaživanju gospodarske klime i unaprjeđenju poslovnog okruženja s fokusom na podršku pravosudnom sektoru sa stajališta učinkovitosti, transparentnosti i troška.

Uvodni radni sastanak, koji se održao u prostorijama Ministarstva pravosuđa i uprave, otvorio je ministar pravosuđa i uprave dr.sc. Ivan Malenica. Glavne teme sastanka bile su o suradnji i provedbi projekta s posebnim naglaskom na aktivnosti vezane uz infrastrukturnu komponentu, ali i utjecaju pandemije COVID-19 na pravosuđe te daljnju implementaciju projektnih aktivnosti u izvanrednim okolnostima.
 
U sklopu dvodnevnog radnog programa također je organiziran terenski posjet Općinskom građanskom sudu u Zagrebu, analiziran je napredak vezan uz ispunjenje pokazatelja definiranim zajmom te su dogovoreni svi specifični administrativno-procesni protokoli nužni za uspješnu realizaciju projekta.
 
Više o samom projektu možete pronaći ovdje.  

Pisane vijesti