Ravnateljica Špero na 14. kongresu UN-a o sprječavanju kriminala i kaznenom pravosuđu

Slika /slike/novi osj/spero93.jpg

Ravnateljica Uprave za zatvorski sustav i probaciju Jana Špero sudjelovala je u ponedjeljak, 8. ožujka na 14. kongresu UN-a o sprječavanju kriminala i kaznenom pravosuđu.

Ravnateljica Špero održala je online predavanje „Republic of Croatia – Introducing Probation System Through a Step-by-Step Approach“ o načinu uvođenja profesionalne probacijske službe u kazneno-pravni sustav Republike Hrvatske.
 
Republika Hrvatska jedina je država u Europi koja je dobila priliku izlagati na ovom prestižnom kongresu o svom probacijskom sustavu, a pozivnicu za sudjelovanje ravnateljica Špero dobila od UNAFEI-a ( The United Nations Asia and Far East Institut for the Prevention of Crime and the Treatment of Offenders. 
„Ovo je još jedno priznanje hrvatskoj probacijskoj službi koji pokazuje da je način izgradnje profesionalne probacijske službe priznat kao doba primjer u svjetskim razmjerima“, istaknula je ravnateljica.
 
Kongres o sprječavanju kriminala i kaznenom pravosuđu najveće je svjetsko okupljanje različitih dionika; političkih i pravosudnih dužnosnika, praktičara, akademske znanosti, međuvladinih organizacija i civilnog društva u području sprječavanja kriminala i kaznenom pravosuđu. 
14. Kongres ove godine održava se u japanskom Kyotu, međutim zbog epidemioloških razloga kongres se istovremeno održava uživo i virtualno.
 

Pisane vijesti