Reorganizacija pravosudnog sustava predstavljena pravosudnim i političkim dužnosnicima Ličko-senjske i Zadarske županije

Slika /arhiva/Root Folder/MPRH/Slike/Zadar_7 veljace 2014.jpg

Ministar pravosuđa Orsat Miljenić je u petak, 7. veljače 2014. godine u Zadru, predstavio prijedlog reorganizacije pravosudnog sustava predsjednicima sudova, državnim odvjetnicima i političkim dužnosnicima sa zadarskog i gospićkog područja.

Kroz tri odvojene prezentacije koje su održane u prostorima Županijskog suda u Zadru, ministar Miljenić prikazao je budući izgled pravosudnog sustava zainteresiranim nositeljima vlasti s područja koje bi, od 1. siječnja 2015. godine, trebalo tvoriti Općinski sud u Zadru, Prekršajni sud u Zadru i Općinsko državno odvjetništvo u Zadru. Nakon tri prezentacije, suci, državni odvjetnici i predstavnici lokalne i područne samouprave iznijeli su svoje primjedbe i komentare, a ministar ih je pozvao da, u sklopu savjetovanja s javnošću, dostave Ministarstvu pravosuđa i u pisanom obliku.

- Građani neće izgubiti suce, izgubit će samo ploču, ispostave će ostati tamo gdje je danas sud, a reorganizacija će, osim toga, donijeti i ubrzanje sudskih postupaka, rekao je, između ostalog, ministar pravosuđa.



Pisane vijesti | Reorganizacija pravosudnog sustava