Reorganizacija pravosudnog sustava predstavljena pravosudnim i političkim dužnosnicima Osječko-baranjske županije

Slika /arhiva/Root Folder/MPRH/Slike/Osijek_4_veljace_2014.JPG

U pratnji pomoćnika Ivana Crnčeca, pomoćnica Sanje Nole i Renate Duke te glavnog tajnika Damira Kaufmana, ministar pravosuđa najprije je posjetio Županijski sud u Osijeku, čiji je predsjednik Anto Rašić okupio predsjednike odjela svog i Općinskog suda u Osijeku, ali i predsjednike sudova koji bi, prema nacrtu reorganizacije pravosudnog sustava, od 1. siječnja 2015. godine trebali tvoriti Općinski sud u Osijeku i Prekršajni sud u Osijeku.  Nakon kratke prezentacije, suci su iznijeli svoje primjedbe i komentare, a pozvani su i da ih dostave Ministarstvu pravosuđa u pisanom obliku.

- Sudovi na ovom području dobro rade, područje je kompaktno i vjerujem da će najlakše podnijeti reorganizaciju koja će donijeti brža suđenja, rekao je, između ostalog , ministar pravosuđa.
 
Državnim odvjetnicima s područja Osječko-baranjske županije prijedlog reorganizacije pravosuđa predstavljen je u prostorijama Županijskog državnog odvjetništva, gdje su ministra pravosuđa dočekali Županijski državni odvjetnik u Osijeku Davor Petričević i glavni državni odvjetnik Mladen Bajić.

Nakon kratkog obilaska Probacijskog ureda i Zatvora u Osijeku, ministar Orsat Miljenić prezentirao je prijedlog reorganizacije pravosuđa predstavnicima lokalne samouprave i Osječko-baranjske županije.

 



Pisane vijesti | Reorganizacija pravosudnog sustava