Šef Delegacije EU-a u RH Vandoren u posjetu ministru pravosuđa

Slika /arhiva/Root Folder/MPRH/Slike/2012/Nastupni posjeti/Vandoren u posjetu ministru pravosuđa.jpg

Šef Delegacije EU-a u Republici Hrvatskoj, Nj. E. Paul Vandoren, posjetio je ministra pravosuđa Republike Hrvatske g. Orsata Miljenića 25. siječnja 2012. godine.

Razgovarali su o općem napretku Hrvatske u Poglavlju 23 – Pravosuđe i temeljna prava, te su pokušali usuglasiti nabolje pravce suradnje između ministarstva pravosuđa i EU-a kako bi se finalizirala priprema za punopravno članstvo Hrvatske 1. srpnja 2013.

Dogovorili su uspostavu suradnje, a posebno uz specifične teme u kojima će Ministarstvo pravosuđa predlagati Vladi revidiranje pravnih dokumenata koje je Hrvatska, uz povoljno mišljenje Europske komisije, usvojila tijekom pristupnih pregovora.

Obje su se strane složile da područje pravosuđa i temeljnih prava ostaje prioritetno područje za jačanje vladavine prava u Hrvatskoj, s posebnim naglaskom na nastavak borbe protiv korupcije i sprječavanje sukoba interesa.

"Pred novom vladom sada je zadatak završiti pripreme za članstvo. Kako bi se one dovršile bit će potrebna ista dinamičnost kao ona iskazana tijekom posljednjih godina. To uključuje stalno davanje prioriteta reformama vezanim uz vladavinu prava", rekao je veleposlanik i dodao da će Komisija u tome i dalje pružati potporu Hrvatskoj.

 

 



Pisane vijesti | Bilateralni sastanci